νεα

νεα

30|09|18
CITY

Στην καρδιά της πόλης του ηρακλείου, ξεκινάει ένα νέο πρότζεκτ  από το διακοσμητικό γραφείο  ‘MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES’. Πρόκειται για ένα νέο χώρο, τριών επιπέδων, συνολικού εμβαδού 275τ.μ. Ένας μοντέρνος χώρος σε σκοτεινές αποχρώσεις και αντιθέσεις ξύλου-μαρμάρου, με χειροποίητα έπιπλα και ειδικές κατασκευές.

30|08|18
ΚΟΥΖΕΙΝΕΡΙ

Ένα από τα πιο διαδεδομένα εστιατόρια του Ηρακλείου Κρήτης, το «ΚΟΥΖΕΙΝΕΡΙ», αλλάζει τοποθεσία και το γραφείο μας ‘MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES’ έχει την χαρά να αναλάβει τον σχεδιασμό και ανακαίνιση του. Σε ένα χώρο 400τ.μ. δίδεται η αίσθηση αμερικάνικου εστιατορίου με την χρήση τούβλου παλαιάς κοπής σε συνδυασμό με το ξύλο και ξεχωριστές κατασκευές όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο. 

30|07|18
FRANKLY

Την ιδέα 2  νέων για την δημιουργία ενός καφέ στο κέντρο της πόλης, θα υλοποιήσει το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Το “FRANKLY” όπως θα ονομάζεται θα βρίσκεται στην ωραία πλατεία της Αγ. Αικατερίνης πίσω από τον Αγ. Μηνά. Πρόκειται για έναν χώρο 3 επιπέδων συνολικού εμβαδού 300τ.μ. Στο χώρο θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά, το υπάρχον μωσαϊκό θα διατηρηθεί, όπως και οι υφιστάμενοι σοβάδες σε παλαιωμένη όψη και τέλος φυτά θα ολοκληρώσουν το σκηνικό της διακόσμησης.

30|06|18
ΓΚΛΟΡΙΑ

Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, θα μπορούμε πλέον να βρίσκουμε και να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά "ΓΚΛΟΡΙΑ".Το δεύτερο κατάστημα "ΓΚΛΟΡΙΑ" ανοίγει σύντομα τις πόρτες του στη πλατεία των "Λιονταριών.

Το γραφείο μας, "Manousos Leontarakis & Associates" ανέλαβε την κατασκευή και τον σχεδιασμό νέου αυτού καταστήματος.Επιλέχθηκε ένα ιδιαίτερο ύφος και design σε συνδυασμό με ειδικές κατασκευές που θα ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό. Πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής.

30|05|18
the Seattle’s project

Τη δημιουργία ενός νέου πολυχώρου ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Πρόκειται για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του, στο κέντρο της πόλης του Seattle Washington, USA. Θα είναι ένας χώρος με ιδιαίτερο και προσεγμένο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με φυσικά και μοντέρνο ύφος.

30|04|18
SUPER STROM

Το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε την αλλαγή και κατασκευή της εταιρικής ταυτότητας της πλέον γνωστής εταιρείας Super Strom Βατσινάς. Η εταιρεία Super Strom Βατσινάς, μέσα στο πλαίσιο της ανανέωσης του Brand της, ξεκινάει τη δημιουργία ενός πιλοτικού καταστήματος στο Ηράκλειο Κρήτης.Το νέο αυτό κατάστημα θα εκτείνεται σε ένα χώρο συνολικά 225m2, αποτελείται από ισόγειο και πατάρι.Για την σχεδίαση του, η ομάδα του γραφείου μας επέλεξε ένα ιδιαίτερο design σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και ειδικές κατασκευές.

 

30|03|18
MOOD

Τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Πρόκειται για ένα νέο κατάστημα ομορφιάς στο Ηράκλειο Κρήτης.Η ομάδα του γραφείου μας εμπνεύστηκε από jungle και wabi sabi design για να δημιουργήσει ένα χώρο που θα αφήνει στον επισκέπτη μια τροπική αίσθηση μπαίνοντας στο κατάστημα. Ειδικές κατασκευές σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του χώρου. Ψάθα φυτά μέταλλο και φυσικό ξύλο είναι τα υλικά που θα κυριαρχήσουν. 

26|02|18
PALMERA BEACH HOTEL

 Ένα νέο project έχει ξεκινήσει από το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Πρόκειται για την επέκταση του ξενοδοχείου Palmera στη Χερσόνησο, Ηράκλειο Κρήτης. Η νέα μελέτη θα αφορά τον σχεδιασμό τεσσάρων ορόφων, 290τ.μ ο καθένας. Το στυλ που θα κυριαρχήσει στα δωμάτια και στους τέσσερις ορόφους θα είναι minimal με ethnic αναφορές

 

  

 

30|01|18
Heraklio Lottery

Το νέο εγχείρημα της εταιρείας Ηράκλειο Lottery για την δημιουργία ενός πιλοτικού καταστήματος στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Σε ένα χώρο 200τ.μ οπου θα εκτείνονται δυο διαφορετικά καταστήματα, ο χώρος του καφέ 100τ.μ και ο χώρος στον οποίο θα δημιουργηθεί το ανανεωμένο κατάστημα του ΟΠΑΠ.Μια καινούρια πρόταση έρχεται από το Ηράκλειο Lottery, θέλοντας να ικανοποιήσει ταυτόχρονα δυο ανάγκες του κόσμου του Ηρακλείου. Στόχος του brand name «Ηράκλειο Lottery», είναι η δημιουργία μίας αλυσίδας καταστημάτων.  

 

30|12|17
villa sonia

Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Villa Sonia στα Μάλια στην Κρήτη, ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Το Villa Sonia αναβαθμίζεται και αλλάζει ύφος. Τα δωμάτια θα ανακαινιστούν πλήρως με νέα δάπεδα, καινούριες εγκαταστάσεις, νέα έπιπλα και νέους εξοπλισμούς. Στα δάπεδα, θα χρησιμοποιηθούν πλακάκια σε μεγάλες διαστάσεις. Για τον φωτισμό θα γίνουν νέες μελέτες τόσο για τον σταθερό όσο και για τον διακοσμητικό. Τέλος νέα ιδιαίτερα υφάσματα θα ολοκληρώσουν το σκηνικό της διακόσμησης.

30|11|17
STELLA VILLAGE

Ένα νέο project έχει ξεκινήσει στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Πρόκειται για την ανακαίνιση των δωματίων του ξενοδοχείου Stella Village στην Ανάληψη Ηρακλείου Κρήτης. Το γραφείο μας εμπνεύστηκε από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με bohemian και indie στοιχεία. Τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι πατητή τσιμεντοκονία και ακατέργαστο ξύλο με vintage διακοσμητικά στοιχεία και handmade αντικείμενα που προσδώσουν στον χώρο το ανάλογο στυλ που επιθυμούμε. Τα έπιπλα θα είναι από ξύλο σε μποέμ ύφος με ψάθινα στοιχεία. Τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι σε ζεστούς και γήινους τόνους.Στόχος του γραφείου μας είναι μία ατμόσφαιρα με ζεστό χαρακτήρα, που σε συνδυασμό με τον εκλεκτό σχεδιασμό θα εμπλουτίσει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του κάθε δωματίου, για να μπορέσει να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες των πελατών του.

30|10|17
DONALD

Την ανακαίνιση του καταστήματος Donald στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Το γνωστό σε όλους Donald ανανεώνετε εσωτερικά και εξωτερικά. Εσωτερικά η σάλα θα ανακαινιστεί τελείως, το υλικό που θα επικρατήσει μέσα στο χώρο είναι το ξύλο, σε συνδυασμό με ένα πλακάκι μεγάλης διάστασης που θα μπει στο δάπεδο.Στο κομμάτι του φωτισμού, θα σχεδιαστούν από την ομάδα μας ειδικές κατασκευές κρεμαστών φωτιστικών, εσωτερικά και εξωτερικά.Στο κομμάτι των γραφιστικών, θα γίνει rebranding με αλλαγές στο γενικότερο ύφος του λογότυπου.Το Ντόναλντ αλλάζει ύφος, παραμένει το ίδιο όμως ποιοτικά, και ανανεώνεται.

30|09|17
PASTRY SHOP

Τη δημιουργία ενός νέου ζαχαροπλαστείου στο Ηράκλειο Κρήτης ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates. Ένα ζαχαροπλαστείο με ιδιαίτερα γλυκά και ιδιαίτερη διακόσμηση θα ξεκινήσει να δημιουργείται σύντομα σε έναν από τους πεζόδρομους της πόλης. Παστέλ αποχρώσεις, μωσαϊκό, πέτρα και χαλκός θα είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρώσουν το σκηνικό της διακόσμησης.

30|08|17
AVENUE

Την ανακαίνιση του καταστήματος υποδημάτων Avenue στο Ηράκλειο Κρήτης ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates.Ο νέος χώρος θα δημιουργηθεί από 3 αυτόνομα κτίρια τα οποία θα ενοποιηθούν σε ένα χώρο. Μια ενιαία όψη θε δέσει το εξωτερικό των κτιρίων στην οποία θα δημιουργηθούν όγκοι με διαφορετικές υφές. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι τζάμι, αλουμίνιο, πέτρωμα, ξύλο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε σωστά τον όγκο του κτιρίου σχεδιαστικά, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

    

30|07|17
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΡΗΣ

Τη δημιουργία του νέου καταστήματος ‘ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΡΗΣ’ στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, ανέλαβε το διακοσμητικό γραφείο ‘MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES’.Πρόκειται για ένα χώρο που αποτελείται από δυο ορόφους.Στο ισόγειο των 90τμ θα βρίσκονται το πωλητήριο και το παρασκευαστήριο, ενώ στον όροφο των 78τμ θα βρίσκονται τα wc, οι αποθήκες και οι βοηθητικοί χώροι.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά και στον φωτισμό του καταστήματος.Για τις επενδύσεις του θα χρησιμοποιηθούν διάφορα πετρώματα, συνδυασμοί μάρμαρων, τόσο στις βιτρίνες όσο και στις επενδύσεις, και ξύλο.Επίσης, στο φωτισμό θα γίνουν χειροποίητες κατασκευές από τη διακοσμητική ομάδα του γραφείου.Γενικά, όλο το στυλ διακόσμησης θα παραπέμπει σε ντιζάιν παλιότερης εποχής, κρατώντας όμως ένα σύγχρονο και κομψό χαρακτήρα.

30|06|17
APARTMENT ON THE SEAFRONT

Ένα νέο έργο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης ανέλαβε το γραφείο MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES.Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 85τμ με απεριόριστη θέα στη θάλασσα, καθώς οι κύριοι χώροι του (καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα) είναι τοποθετημένοι δίπλα σε μια τζαμαρία 5μ. Στην πίσω πλευρά του διαμερίσματος έχουν τοποθετηθεί τα υπνοδωμάτια, ώστε τις ώρες χαλάρωσης να υπάρχει ησυχία.Τέλος, από τους ιδιοκτήτες έχει ζητηθεί να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά για τη διαμόρφωση των χώρων με σκοπό να κυριαρχεί το αφαιρετικό στυλ και μια μοντέρνα ατμόσφαιρα.

 

30|05|17
ROBY CAFÉ & MARKET

TO ROBY CAFÉ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES TO 2010,ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΝΟΣ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ.Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CAFÉ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ PROJECT ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ,ΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.

 

 

30|04|17
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΥΔΑΚΗ ΟΛΓΑ

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΔΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΟΛΓΑ ΛΥΔΑΚΗ. ΔΥΟ ΧΩΡΟΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΜΦΑΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΛΥΔΑΚΗ ΟΛΓΑ, ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ,ΤΟ ΞΥΛΟ.

 

30|03|17
ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ AE

Tο  διακοσμητικο γραφείο Manousos Leontarakis & Associates επιμελήθηκε την ανακαίνιση του γνωστού σε όλους μας Σαβοιδάκη στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Σε ένα χώρο 210 τ.μ , η αίσθηση του παραδοσιακού συνυπάρχει με αυτή του μοντέρνου και με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας φρέσκιας ατμόσφαιρας.Ο χώρος ανανεώθηκε με έμφαση στην επιλογή υλικών, όπως το ξύλο, τα χρώματα και το led φωτισμό, ώστε να δημιουργούν μία μοντέρνα αλλά και ζεστή ατμόσφαιρα. Έμφαση επίσης δόθηκε και στο πόστο του καφέ, με ειδικές κατασκευές από σίδερο και ξύλο. Στο πάτωμα τοποθετήθηκε πλακάκι σε απομίμηση ξύλου το οποίο ταίριαξε απόλυτα με τις κατασκευές και τις βιτρίνες των προιόντων αλλά και με τα νέου τύπου κρεμαστών φωτιστικών, τα οποία είναι και ένα νέο στοιχείο ακολουθώντας και αυτά το στυλ του υπόλοιπου χώρου.

28|02|17
MEAT PLACE

Ένα νέο project  ετοιμάζεται στο Γάζι του Ηρακλείου. Πρόκειται για το ψητοπωλείο Meat Place, έναν χώρο 151 τ.μ  όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό του σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και ήρεμο.Πάνω σε αυτή την ιδέα εργάστηκε ο Μανούσος Λεονταράκης και η ομάδα του δημιουργώντας ένα χώρο μοντέρνο, με minimal γραμμές και φυσικά υλικά.Το ξύλο επικρατεί στις περισσότερες επιφάνειες εσωτερικά συνδυασμένο με την απαλή απόχρωση του γκρι πλακιδίου στο δάπεδο. Tην αντίθεση έρχεται να κάνει η εντυπωσιακή είσοδος  με την μαύρη σιδηροκατασκευή να τη στολίζει.

30|01|17
TAMIOLAKIS

Το διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates επιμελήθηκε το σχεδιασμό του νέου καταστήματος “Ταμιωλάκης”  με λευκά ήδη, το οποίο μεταφέρθηκε σε ένα νέο χώρο 115 τ.μ.Στην όψη θα τοποθετηθούν μεγάλες τζαμαρίες για να αναδειχθεί το ύψος του καταστήματος, ενώ η επένδυση μαρμάρου περιμετρικά θα διατηρήσει την “ήρεμη” και “καθαρή”εικόνα.Στο εσωτερικό του καταστήματος θα κυριαρχήσει το ξύλο ενώ στο δάπεδο θα τοποθετηθεί πλακάκι 75x75.Η γήινη χρωματική παλέτα σε συνδυασμό με το  φωτισμό τύπου led που επιλέχθηκε για την ανάδειξη των υφασμάτων, θα δημιουργήσουν μια “ζεστή” και “φιλόξενη” ατμόσφαιρα.

31|12|16
CONFIT

Ένα νέο project ξεκινάει από το γραφείο μας MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES. Ένα παλιό εστιατόριο στο κέντρο του Ηρακλείου αλλάζει ύφος ιδιοκτησία και φυσικά ονομασία. Ο χώρος είναι 85τ.μ και επεκτείνεται σε 2 ορόφους, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο. Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι ριζικές. Σε φωτισμό, δάπεδα, χρώματα, πλακάκια, νέες κατασκευές, έπιπλα, διακόσμηση και στήσιμο.

30|11|16
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ένα καινούριο project έχει ξεκινήσει από το γραφείο MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES στο Ηράκλειο Κρήτης. Το νέο project του γραφείου μας αφορά σε μια κτηνιατρική κλινική-pet shop στο Ηράκλειο. Η κτηνιατρική κλινική του Μιχάλη Δασκαλάκη θα επεκτείνεται σε ένα χώρο 420τ.μ σε 2 επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχει το φαρμακείο, ο χώρος αναμονής, τα γραφεία των ιατρών, ο χώρος του pet shop και τα ιατρεία. Στο δεύτερο επίπεδο θα υπάρχει ο χώρος περιποίησης των ζώων, ο χώρος φύλαξης τους καθώς και οι αποθήκες, ένα κουζινάκι και τα wc. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κατάλληλα για τέτοιους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς έχει γίνει ειδική έρευνα και μελέτη για όλους τους χώρους και τα ιατρεία τα οποία αποτελούνται από το χειρουργείο, το παθολογικό, το ακτινολογικό και τον χώρο ανάρρωσης. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project το οποίο θα ολοκληρωθεί σύντομα.

30|10|16
KASTELLA

Ένα νέο project έχει ξεκινήσει στο γραφείο μας. Η ψαροταβέρνα «Καστέλλα» αλλάζει, με ριζική ανακαίνιση και στα τρία επίπεδα. Από το ισόγειο με την κύρια σάλα και ένα μέρος της κουζίνας, στο πατάρι με τους βοηθητικούς χώρους και τις λάντζες και τέλος στο υπόγειο με τα wc.Σε ύφος νησιώτικο και παραδοσιακό θα κατασκευαστούν τα νέα ξύλινα έπιπλα.Επίσης θα χρησιμοποιηθεί βιεννέζικη ψάθα σε διάφορες κατασκευές.

30|09|16
PLASTELINA

Ένα νέο project έρχεται στην πόλη του Ηρακλείου από το γραφείο μας. Το PLASTELINA αλλάζει μορφή και σε λίγο θα ανοίξει τις πόρτες του για να μας υποδεχτεί και στους δύο ανανεωμένους ορόφους του από το πρωί με καφέ μέχρι το βραδύ για ποτό και cocktail. Πέτρα, ξύλο, ανοιχτά χρώματα και ειδικές κατασκευές σε φωτιστικά μπλέκονται για να συνθέσουν το ανανεωμένο σκηνικό. 

05|08|16
SUMMER HOLIDAYS!
21|06|16
BARBERO CALVO

Ένα νέο project έχει ξεκινήσει στο διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & associates. Ένα νέο barber shop που θα απευθύνεται στο ανδρικό κοινό πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο Ηράκλειο στον πεζόδρομο της Χάνδακος. Η διακόσμηση θα είναι σε ύφος retro, καθώς θα χρησιμοποιηθούν αναπαλαιωμένα έπιπλα σε συνδυασμό με ξύλο, σίδερο και μάρμαρο.

30|05|16
NOODLE BAR

Ένα νέο project έρχεται στη πόλη του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα Noodle bar 17m2 το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει αρχές καλοκαιριού. Η διακόσμηση και το ύφος του μαγαζιού θα έχει επιρροές από την Ασία, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι μπαμπού, ξύλο, πλακάκι σε συνδυασμό με ειδικές κατασκευές σε φωτιστικά.

30|03|16
MANJAR

Το γραφείο μας ανέλαβε την εκπόνηση  ενός καινούργιου project  . Σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου ένα all day café  ολοκληρώνεται  σε περίπου ένα μήνα. Ένας  χώρος πρωτότυπος με κυρίαρχο  χρώμα το βαθύ μπλε , που θα προσφέρει αλλά και θα διαθέτει προς πώληση   brunches και σαλάτες με gourmet  υλικά.  80 m2  είναι ο κύριος χώρος του μαγαζιού  ενώ  θα υπάρχει και αίθριο  με καθίσματα, ιδανική καλοκαιρινή  πρόταση  για ένα βραδινό κρασί   καθώς το café  θα έχει και wine list .  

28|02|16
MINT Coctail & More

Ένας  χώρος 470 m2 στα  Μάλια Ηρακλείου ανακαινίζεται  από το γραφείο manousos leontarakis & associates και  θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον κόσμο του με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.  Στο δρόμο για  να κατέβει κανείς στην παραλία συναντά  το bar MINT. Το bar MINT  θα προσφέρει  πρωτότυπα Coctails  σ’ένα  περιβάλλον σχεδιασμένο  σε  minimal γραμμές , ξεκούραστα χρώματα και άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

30|01|16
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην πλατεία Καλλεργών  το ψητοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ανακαινίζει το χώρο του. Το γραφείο μας έχει αναλάβει  να ανανεώσει εξ ολοκλήρου το χώρο ο οποίος αποτελείτε από τρία επίπεδα. Το ισόγειο 18τ.μ , που είναι ο κύριος χώρος εστίασης , το υπόγειο όπου βρίσκονται τα παρασκευαστήρια και τους χώρους υγιεινής στον  ημιώροφο .  Τα  υλικά που προτιμήθηκαν είναι  φυσικά, ξύλο και μάρμαρο , αντιμυκητιασικά  και πληρούν όλους τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής .  Γενικά το ύφος  θα είναι κλασσικό και οι χρωματισμοί γήινοι.

30|12|15
KOUTZOUKOS butcher

Το  Κρεοπωλείο  Κουτζούκος  , στην  ένωση   Καλοκαιρινού  και  Αγίου  Μηνά  ετοιμάζεται  να  ανακαινιστεί. Το γραφείο μας θα επιμεληθεί  έναν χώρο λειτουργικό  που να  συμμορφώνεται με όλους τους υγειονομικούς κανόνες . Έναν χώρο που να αποπνέει καθαρότητα  σε μοντέρνες γραμμές  με ειδικά σχεδιασμένες  βιτρίνες  όπου τα προϊόντα θα προβάλλονται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο χώρο επεξεργασίας του κρέατος  έχει γίνει ειδική έρευνα και επιλέχτηκαν αντιμυκητιασικά  και μόνο υλικά. Η όψη του μαγαζιού θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή . Μάρμαρο , τζάμι και αλουμίνιο θα συνδυαστούν  αλλάζοντας όγκους και βαθμίδες .

30|11|15
WOMEN'S CLOTHING

Ένα νέο κατάστημα ετοιμάζεται στο κέντρο του Ηρακλείου, Ιδομενέως κ Κοραή γωνία. Το BACKSTAGE μέσα στον Δεκέμβρη θα παρουσιάσει τις στιλιστικές του προτάσεις σ’ένα χώρο προσεγμένο και φινετσάτο. Λευκό και ανοιχτό γκρί είναι τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί , ο φωτισμός είναι ειδικά σχεδιασμένος για να αναδεικνύει τα ρούχα και τα αξεσουάρ και ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην οροφή.

30|10|15
SHOE STORE

Μέσα στον Δεκέμβριο , η αγορά του Ηρακλείου θα καλωσορίσει ένα ακόμα μέλος της . Στην πλατεία Λιονταριών , σ΄έναν χώρο 35 τ.μ δημιουργείται ένα καινούργιο κατάστημα παπουτσιών . Ο γενικός σχεδιασμός που ακολουθείται είναι σύγχρονος με λιτές γραμμές .Ειδικές κατασκευές από γυαλιστερή λάκα και χαλκό έχουν σχεδιαστεί με σκοπό η προβολή των παπουτσιών να είναι η καλύτερη δυνατή .

30|09|15
Παπαγάλος cafe

Αν το όνομα του σας προκαλεί ενδιαφέρον ο χώρος του θα σας ενθουσιάσει .Πρόκειται για τον εξωτικό καφενέ που θα δημιουργηθεί  σε κοντινό προάστιο  του  Ηρακλείου. Ένα παλιό σπίτι θα μεταμορφωθεί  σε παραδοσιακό καφενείο επηρεασμένο από την exotica κουλτούρα .Φυσικά υλικά θα εναλλάσσονται με επεξεργασμένα και αναπαλαιωμένα αντικείμενα θα  προσθέσουν στον χώρο μια ιδιαίτερη  πινελιά .  Στο ισόγειο θα είναι το κυρίως μέρος του μαγαζιού  και στο υπόγειο το wc και οι βοηθητικοί χώροι.  Για τον φωτισμό θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία LED .

30|08|15
VELUDA

H εταιρεία VELUDA  μετακομίζει  τα γραφεία της σε έναν καινούργιο χώρο 400 περίπου τ.μ .Στα τετραγωνικά αυτά θα περιλαμβάνονται και οι αποθήκες και τα εργαστήρια VELUDA.   Ο xώρος  έχει σχεδιαστεί  με λιτές και καθαρές γραμμές ,  με κυρίαρχο υλικό το τζάμι. Για το φωτισμό έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία LED .  Σκοπός είναι ο περιβάλλοντας  χώρος να είναι λειτουργικός, να τηρεί τους υγειονομικούς κανόνες και να αποπνέει καθαρότητα.

30|07|15
ΑΜΥΓΔΑΛΟ nuts &more

Στο κέντρο του Ηρακλείου σε λίγο καιρό θα βρίσκεται ένα κατάστημα που θα προσφέρει ξηρούς  καρπούς και καφέ φρέσκο αλεσμένο . Το  «ΑΜΥΓΔΑΛΟ»  σχεδιάζει να υποδέχεται τους πελάτες του με μια επιβλητική όψη ( συνδυασμός από αλουμίνιο , ξύλο και χρώμα), στο εσωτερικό του ωστόσο θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο και μάρμαρο. Τα χρώματα που έχουν  επιλεχθεί είναι σε φυσικούς τόνους ενώ για το φωτισμό θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία LED .    

30|05|15
STELLA PALACE

Η εταιρία Manousos Leοntarakis & Associates επιμελήθηκε τον σχεδιασμό/διακόσμηση των δέκα νέων δωματίων στο πεντάστερο ξενοδοχείο STELLA PALACE στην Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης. Το πολυτελές ξενοδοχείο, σε συνεργασία με την εταιρία μας, αποφάσισαν να προσφέρουν νέες υπηρεσίες στους διαμένοντες. Στους χώρους που σχεδιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκε ξύλο δρυς σε ειδικές κατασκευές στους τοίχους και στα έπιπλα και ζεστά χρώματα στα υφάσματα.Tα μπάνια επενδύθηκαν με μαρμαριζέ πλακάκια μεγάλων διαστασεών και όλα αυτά σε συνδυασμό με την σωστή μελέτη φωτισμού με χρήση LED και όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, προσφέρουν απολαυστικές διακοπές σε ένα φρέσκο περιβάλλον χαλάρωσης.

15|05|15
ZAKAS

Το γνωστό σε όλους  μας μικρογεύματα  ZAKA’S στην γωνία των οδών Ίδης και 1821, στο κέντρο του Ηρακλείου αναζήτησε την ανανέωση. Σύντομα το διακοσμητικό μας γραφείο θα ξεκινήσει της διαδικασίες ανακαίνισης στην εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του μαγαζιού. Η πρόσοψη του καταστήματος θα αλλάξει μορφή και θα επενδυθεί με ειδικές κατασκεύες από ξύλο και οι κολώνες με τεχνογρανίτη σε ανοιχτό χρώμα. Οι πάγκοι παραγγελιών θα γίνουν από μάρμαρο carrara, μια τάση που επιστρέφει δυναμικά τον τελευταίο καιρό στον χώρο του design. To δάπεδο θα είναι απο τσιμεντοκονία και στα ξύλα θα γίνει ειδική επεξεργασία. Η σωστή μελέτη φωτισμού και η χρήση της τεχνολογίας LED τονίζει τα γήινα χρώματα που κυριαρχούν και δίνουν μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στο χώρο. Αυτά σε συνδυασμό με τα τραπεζάκια μέσα, προσκαλούν όλους αυτούς που κάνουν τα ψώνια τους να πάρουν μια ανάσα και να απολαύσουν τα μικρογεύματα του ZAKA σε ένα χώρο μοντέρνο και ανανεωμένο.

30|04|15
Mr BURGER

Στη πιο γνωστή πλατεία της πόλης του Ηρακλείου, στα περίφημα Λιοντάρια, ανοίγει σύντομα τις πύλες του το BURGER HOUSE. Ένας νέος χώρος εστίασης που όπως ορίζει το όνομα του, θα αποτελεί άριστης ποιότητας ψητοπωλείο.Το γνωστό διακοσμητικό γραφείο Manousos Leontarakis & Associates, σχεδίασε σε μοντέρνο ύφος και μίνιμαλ αισθητική το νέο κατάστημα.Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι η διάτριτη μαύρη λαμαρίνα στην όψη, με στόχο να αφήνει το φώς του ήλιου να διαχέεται στο χώρο.Ξύλινα διαχωριστηκά με γεωμετρικά σχέδια θα προσδιορίζουν τα όρια του καταστήματος σε σχεση με τη υπόλοιπη πλατεία.Εσωτερικά οι τοίχοι θα επενδυθούν με πέτρωμα, ενώ το πάσο παραγγελίας θα καλυφθεί με θερμό ξύλο.Το διάφανο γυαλί αλλά και το μαύρο πλέγμα θα χρησιμοποιηθούν σε ειδικές καταστκευές. Καθώς οι αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι κυριαρχού, ο φωτισμός τεχνολογίας Led θα αναδεικνύει όλα τα σημεία του καταστήματος.

30|01|15
ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ

Ένα κατάστημα που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο κοινό του Ηρακλείου, ο γνωστός φούρνος-ζαχαροπλαστείο Σαβοϊδάκης, στη διασταύρωση των οδών Γερονυμάκη και Εθν.Αντιστάσεως, προχωράει σε ανακαίνηση. Πρόκειτε για το πρώτο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας και η βαρύτητα που δώθηκε από το το διακοσμητικό γραφείο MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES ήταν ιδιαίτερη.Ο χώρος ανανεώθηκε με έμφαση στην επιλογή υλικών, όπως τα ξύλο, τα χρώματα και το led φωτισμό, ώστε να δημιουργούν μία μοντέρνα αλλά και ζεστή ατμόσφαιρα.

30|01|15
Κρεοπωλείο Δατσέρης

Το Κρεοπωλείο Δατσέρης είναι η νέα ταυτότητα του γνωστού κρεοπωλείου που χρόνια εξυπηρετεί το κοινό της περιοχής της Αλικαρνασσού. Το γραφειο MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES, ανέλαβαν να εκμοντερνίσουν τον υπάρχοντα χώρο, εστιάζοντας σε μία νέα πρόταση για τα καταστήματα κρεάτων. Δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον και εισάγωντας νέα προϊόντα στα ράφια του, καθώς και μία κάβα με προσεγμένες ποικιλίες για συνοδεία τους. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη διακόσμηση είναι ξύλο, πλακάκι για υγιειονομικούς λόγους αλλά και ειδικό φωτισμό τεχνολογίας led με στόχο να αναδεικνύονται τα κρέατα και τα υπόλοιπα προϊοντα.  

30|11|14
CUTS & COLORS ARIS KALATHAKIS

‘Ενα νέο project βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας από  την MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES . Στην οδό Ιδομενέως 11 & Σαπφούς γωνία, το γνωστό κομμωτήριο Cuts & Colors Aris Kalathakis αλλάζει και επαναπροσδιορίζει το στυλ του. Με έμφαση στα φυσικά υλικά, όπως το ακατέργαστο ξύλο και στα γήινα χρώματα, η νέα του διακόσμηση υπερτονίζει τη τάση στο natural. Καινοτομία στις υπηρεσίες αποτελεί το Barber Shop μία υπηρεσία για άντρες που θα δραστηριοποιείτε στο χώρο του καταστήματος. Τέλος, highlights του design αποτελούν η επένδυση τοίχου με ζωντανό φυτό, χάρις την τεχνική των plan panels, καθώς και η αποκλειστική χρήση led φωτισμού

30|09|14
PASTARELLA

Η εταιρεία MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES προετοιμάζουν ένα νέο project που σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό του Ηρακλείου. Στο κέντρο της πόλης, στο πεζόδρομο της Καντανολέωντος, η γνωστή σε όλους μας Pastarella θα προσθέσει ένα δεύτερο κατάστημα. Ένας νέος χώρος που θα πρεσβεύει τις αρχές της ιταλικής κουζίνας, ενώ παράλληλα θα διαθέτει χώρο για καφέ. Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι το θερμό παλαιομένο ξύλο αλλά και η μεταλλική λαμαρίνα, να δένουν σε αρμονικό συνδιασμό.

30|05|14
Restaurant & Bar Design Awards 13/14

MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES SHORTLISTED IN THE EUROPEAN RESTAURANT & BAR DESIGN AWARDS FOR PESKESI

 
15|03|14
IMATIO

Σε περίπου 2 μήνες, η αγορά του Ηρακλείου θα υποδεχτεί το νέο Imatio.Στον πεζόδρομο της πλατείας Λιονταριών, το καινούριο 5 επιπέδων κατάστημα Imatio θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί την άνοιξη με τις ενδυματολογικές του προτάσεις. Το ισόγειο είναι ένα επιβλητικό lobby με βιτρίνες εκατέρωθεν. Στο υπόγειο βρίσκεται το αντρικό τμήμα, στον ημιόροφο το γυναικείο casual. Στον α΄ όροφο οι κυρίες θα βρουν boutique ντύσιμο ενώ στον β΄ όροφο θα είναι το stock. Το ύφος  που επιλέχθηκε είναι κλασσικό αλλά ανάλαφρο, με επιλογές υλικών όπως ξύλο και μέταλλο, βασικά στοιχεία που υπογράφουν ένα φίνο αποτέλεσμα.  

 

31|08|13
ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Το διακοσμητικό γραφείο MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES , ξεκινά  νέα συνεργασία με την εταιρεία ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ..Στη λεωφόρο Κνωσσού πρόκειται να ανοίξει ένας καινούργιο στέκι για καφέ , snack και φρέσκο ψωμί πάντα με την ποιότητα ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ . Ενας χώρος μοντέρνος , με minimal γραμμές , φυσικά υλικά όπως ξύλο και μέταλλο που θα ξεφεύγει απο το κλασσικό αρτοποιίο αφού θα υπαρχεί εξωτρικός χώρος  για καφέ και φρέσκους χυμούς .

 

15|07|13
PLOTO cafe

Πολύ σύντομα η πόλη του Ηρακλείου θα υποδεχθεί στο λιμάνι της ένα  -εν πλω- café  restaurant...Οι καλοκαιρινές  μέρες και νύχτες   στο κατάστρωμα   450 τ.μ  του PLOTO  με café-ποτό αλλά και φαγητό σίγουρα  θα σας μείνουν αξέχαστες …. Το κυρίως κατάστρωμα  - ίδιων τετραγωνικών- θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει οποιαδήποτε εκδήλωση, ενώ το χειμώνα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα  in town restaurant. Design έπιπλα, υλικά όπως ξύλο και καραβόπανο, συνδυάζονται αρμόνικα συνθέτοντας μια ατμόσφαιρα μοναδική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης μας.   

30|06|13
ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΓΟΣ

Στο τέλος Αυγούστου  παιδιά  και  γονείς του Ηρακλείου θα έχουν στη διάθεση τους μια εναλλακτική   πρόταση ……

΄ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΓΟΣ¨    χώρος πολλαπλής νοημοσύνης και βιβλιοπωλείο…..Ένας χώρος δύο επιπέδων – 110 τ.μ το κάθε επίπεδο- που μπορούν  γονείς και παιδιά να παίξουν , να διαβάσουν, να συνυπάρξουν εκτός σπιτιού  σε ουδέτερο χώρο με δημιουργική διάθεση.

Ένα περιβάλλον απόλυτα φιλικό προς τα παιδιά, φτιαγμένο με υλικά όπως φυσικό ξύλο, υφάσματα βαμβακερά   , οικολογικές βαφές , προσεγμένο φωτισμό και εξαερισμό .

 

30|04|13
CAFE LARGO

Στην πλατεία λιονταριών πρόκειται να δημιουργηθεί το νέο καφέ της πόλης του Ηρακλείου που επιμελείται η MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES .Στον νέο χώρο συνυπάρχουν η γυψοσανίδα στις οροφές, με τον ειδικό φωτισμό Led και το ξυλο στις κατασκευές των επίπλων και των τοίχων. Πρόκειται για ενα  χώρο 140τ.μ. με μοντέρνα διακόσμηση σε γήινα χρώματα. Στο ισόγειο βρίσκεται το bar και ο χώρος του καφέ και στον όροφο οι τουαλέτες και το παιδικό wc.

15|02|13
ENVY CAFE BAR

Ένας γνώριμος χώρος περίπου 2.000 τ.μ. στην παραλιακή οδό Ηρακλείου Κρήτης πρόκειται να ανακαινιστεί ριζικά ώστε να συνδυάζει όλες τις απαιτήσεις, απο το πρωι για καφέ, το μεσημέρι για φαγητό, και αργά το βράδυ για ποτό.

Με ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο και χώρο πισίνας ώστε να μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του ο αναδιαμορφωμένος πολυχώρος συνδυάζει  το μοντέρνο -  minimal ύφος και τα εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία με την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

 

15|01|13
DROSSIA coctail bar

Ένας όμορφος καλοκαιρινός χώρος στην περιοχή των Μαλλίων πρόκειται να ανακαινιστεί τον Μάρτιο 2013.

Για την διαμόρφωση του χώρου τα νέα έπιπλα, η έμφαση στον φωτισμό και η ποικιλία φυτών συνθέτουν ένα μοντέρνο Cocktail Bar, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τον ερχόμενο Μάιο.

                                   

15|12|12
BUENO cafe

Ένας νέος χώρος καφέ με μοντέρνα διακόσμηση, πρόκειται να ανακαινιστεί από την MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES, στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.

Καθώς πρόκειται για ένα χώρο μακρόστενο, ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορεί να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα το bar και να μπορεί να εξυπηρετηθεί το service.

Ιδιαίτερη έμφαση λοιπόν θα δοθεί σε αυτόν τον τομέα και θα τονιστεί και η πρόσοψη του μαγαζιού ώστε να προσελκύσει το κοινό της περιοχής.

30|11|12
Κοσμηματοπωλειο

Ένα σύγχρονο κοσμηματοπωλείο 25 τμ ετοιμάζεται στο κέντρο του Ηρακλείου, Κρήτης.

Στην οδό Καλοκαιρινού, ένας νέος χώρος έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου της πόλης. Με αφαιρετικό ντιζάιν και minimal στοιχεία και υλικά στο εσωτερικό, έχοντας όμως μια ιδιαίτερη εξωτερική όψη που παραπέμπει στο Λονδρέζικο στυλ.

30|09|12
ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ

‘Ενας νέος χώρος Ομορφιάς και Υγείας (ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ) ετοιμάζεται στην Πόλη του Ηρακλείου.

Στην οδό Γεωργίου Γεωργιάδου στεγάζονται τα Πολυϊατρεία Αισθητικής, η νέα δουλειά  απο την ομαδα   MANOUSOS LEONTARAKIS & ASSOCIATES . Κατασκευαστής είναι κ.Αλεξανδρος Καπετανάκης και Πολιτ. Μηχανικός κα Κουρελή Δήμητρα.Πρόκειται για μια μοντέρνα πρόταση ενός συνόλου γραφείων, εξεταστηρίων και χώρων laser.

27|07|12
RESTAURANT & BAR AWARDS 2012

Stone Bar was shortlisted for best European Bar.